lørdag 15. mai 2010

Android er kanskje på vei forbi Apple i antall solgte enheter - men suger på spill


Android vokser - kanskje til og med forbi Apple i løpet av inneværende kvartal, men Apple er så mye mer enn antall solgte iPhones.

Med 1 million solgte iPads på en måned, og snart 20 millioner solgte iPod Touch - samt 8 til 9 millioner solgte iPhones hvert kvartal, så er Apple en slags drømmenes teater for spill utviklere i motsetning til Android.

Googles OS kjøres på uttallige plattformer, med forskjellige formfaktorer og prosessoser.
Det gir programvare-utviklere hodepine i forhold til å utvikle noe som fungerer godt på kryss og tvers, mens man på Apple sin plattform produserer et program - som kan gå på kryss og tvers av flere.

3D grafikk og hele spillopplevelsen på Andorid suger i forhold til Apple - og mens det skrives side opp og side ned om forskjellige Apps til iPlattformen er det sjelden man leser noe som helst om programmene til Android - rett og slett fordi det er en dårlig plattform å skrive programmer og spill til - det er kanskje derfor ALLE programmer kommer igjennom hos Google, mens det skal gå i sømmene på alle programmer hos Apple - før de slippes gjennom nåløyet. Opplevelsen og kvaliteten er viktigere enn antall solgte enheter rett og slett!

Hvor er de store titlene hos Android, hvorfor holder de store spillprodusentene seg borte fra Android!

Det er dermed IKKE sagt at Android IKKE kan bli en spill-suksess, tvert i mot.
Android er billigere - til og med gratis av og til - og telefonene er også mye billigere enn iPhone, så for all del - det er vel bare snakk om tid før det "tar av" :)

Men i dag - uavhengig av hvor mange Android enheter det selges, og når (ikke hvis) Android blir større - så suger spill på Android i dag! .... kanskje ikke i morgen....

2 kommentarer:

  1. Til dels enig, men ta en titt her:
    http://www.mirrorfox.com/videos/52088/best-3d-games-android.html

    Som Android eier (og iPhone eier) må jeg stå litt opp for Google her kjenner jeg.. Som forøvrig også er mye mere en Android...

    Kjetil

    SvarSlett
  2. Hei Kjetil,

    Så videon - ja, det ser ikke så værst ut - litt sånn Amiga 1994 stil over det, men ikke i nærheten av spillkvaliteten du får på iPod Touch, iPhone & ikke minst iPad.. men som jeg også skriver - det kommer :)

    Apple har flere års forsprang, som jeg først trodde kanskje Google og de andre ville slite med i mange år med å ta igjen - nå tror jeg kanskje det ikke vil ta så veldig lang tid.

    Google er mye mer enn Android, og Apple er mye mer enn iPhone :)

    Konkurranse er gøy, og jeg gleder meg selv til å teste ut Android .... må bare finne noen som kan låne meg en HTC eller noe...

    SvarSlett