fredag 18. juni 2010

De første iOS4 multitask applikasjoner har dukket opp.....



Foruten mangel på Flash, så er det vel ingen tvil om at FUI (folk-uten-iPhone) har mast utrettelig om at iPhone'n er ræva fordi den ikke har Multitasking støtte (noe de fleste av oss menn ei heller har..ha,ha)

Anyways - nå er det like før 21. juni - når iOS4 slippes til iPod Touch, iPad, iPhone - og kanskje også til AppleTV? --- med iOS 4 er det mye nytt, og en av de funksjonene det igjen blir snakket mest om er selvsagt Multitasking - evnen og muligheten til å kjøre flere applikasjoner og tjenester samtidig...

Apple har nå startet arbeidet med å godkjenne apps som støtter de nye funksjonene i iOS4, og da spesielt multitasking. En av de tidligeste appsene til å bli godkjent nå er Dropbox (som jeg har omtalt tidligere og som jeg gladelig kan anbefale til ALLE på bakgrunn av plattformstøtte, enkelhet og ikke minst at det er gratis som en 2gig hosting løsning for ALLE dine filer)


Frem til nå har Apple ALDri støttet multitasking fra andre applikasjoner enn sine egne, og for det meste har det vært snakk om batteritid og sikkerhet ..... personlig tror jeg det først og fremst dreier seg om caching (og da mangel på en swap disk) + minne generelt...de har rett og slett ikke fikset å lage en god multitasking-tjeneste.... og i stedet for å lansere noe som halvveis funker, så har de droppet det helt og holdent... samtidig så må jeg erkjenne at multitasking tross alt funker på en jailbreak'a telefon, så kanskje jeg tar helt feil også..... :)

Uansett - nå har iallefall Apple introdusert 7 forskjellige tjenester for iOS4 som skal kunne kjøres i bakgrunnen:

  • Lyd/Audio - Spotify i bakgrunnen feks utover kun iTunes/iPOD
  • Voice over IP - Skype feks i bakgrunnen
  • Location tjenester - GPS mens du snakker i tlf eller gjør andre ting
  • Push meldinger - motta meldinger selv om du ikke har startet appen (funker for det meste allerede i dag)
  • Lokale meldinger - Apps kan nå gi deg og andre brukere beskjed eller sende alarm, uten å måtte gå via en server...
  • Oppgaver blir utført - selv om du har avsluttet appen, og startet andre
  • Fast App Switching - Dette er ikke EKTE multitasking, men en smart(ere) måte å la appen din huske hvor du sist forloten, for så å plukke den opp igjen - akkurat der du var sist - og dermed gi deg en opplevelse av at du har multitask'a :)
Mandag 21. juni går startskuddet for iOS4 - så vær klar for å sikkerhetskopiere dine iEnheter, laste ned ny iOS4 og oppgradere til en enda bedre opplevelse og iHverdag!

3 kommentarer:

  1. Fast app switching er faktisk rimelig kult :) og ett greit altenrativ. Droid bruker også dette.

    SvarSlett
  2. Trodde forøvrig du sa at multitaksing ikke var noe poeng jeg...

    SvarSlett
  3. Har vel sagt at jeg ikke har savnet multitasking så mye, men det er klart det skal bli digg å kunne kjøre spotify i bakgrunnen :)

    Ut over det har jeg ikke tenkt så mye på det, ikke sammenlignet med hvor stor deal det har åpenbart vært for deg, Nico....

    SvarSlett