søndag 13. juni 2010

7 millioner downloads HVER DAG til iEnheter - 10 milliarder nedlastninger før nyttår?

Apple går til himmels med rå vekst av apps og milliarder av downloads....



Antallet apps og downloads til iEnheter går i rasende fart:
  • 10,000 ekte iPad Apps er nå tilgjengelige fra AppStore - ca 60 dager etter iPad lanseringen - eller 10,258 skal vi være nøyaktig (søndag kveld kl 20:00)
  • 253,480 apps er så langt godkjent - siden lanseringen for to år siden
Android vokser i rasende fart
Hva gjelder Android så har antallet nå kommet opp i ca 72,000 Apps (mye møkk her også selvsagt - noen vil mene i større grad enn hos Apple's AppStore - da Android gjengen ikke setter krav til applikasjonskvalitet ift minne forbruk eller stabilitet .... eller om det er porno ... noe SJ selvsagt har valgt å gjøre et stort poeng ut av....)

Nevertheless - når man tenker på at Android slapp i underkant av 1,700 apps på en god måned i juli i fjor, mens det i mars 2010 hadde økt til hele 9,000 på en måned. Den nye rekorden kom derimot i mai med hele 14,300 apps, så sier det litt om veksten i mobile apps - hvor lenge vil vi se nye apps rekorder fra begge plattformer HVER måned?

Apple øker hastigheten - og avstanden
MEN - med Apples 15,000 apps i UKEN så er nok ikke Android i NÆRHETEN av å ta igjen Apple, noe flere (utenom meg) trodde for en kort tid siden - med tanke på at man da så en større hastighet av Android telefoner rulle ut av butikkene (de hevder feks at de ikke klarer å produsere like mye som etterspørs... det gjelder jo forsåvidt iPads også -- men det sier jo egentlig ikke så mye, hvis feks etterspørselen er på 2 stk, og du kun klarer å produsere 1 om dagen -- for å sette det litt på spissen... he,he)



AppStore Downloads - fra 0 til 5 milliarder på under 2 år
Apple's AppStore ble lansert juli 2008 - med 500 apps. September året etter var apps'ene oppe i 75,000 og 1,8 milliarder downloads. Nå - skarve 7 mnd senere - er antallet apps tre doblet til over 250,000 - samt at antallet apps downloada nå har passert hele 5 milliarder!

Tygg litt på det - 5 milliarder downloads på under 2 år. I antall dager skulle det bli sånn ca 700 dager, når man regner fra 10 juli 2008 når Apple lanserte AppStore og frem til 7 juni når WWDC kicka-off - og hvor 5 milliarder downloads ble passert!  Det vil si at det HVER DAG blir lastet ned over 7 millioner Apps fra AppStore!

Se Apples AppStore HyperWall @ WWDC her



Markedet modnes i et rasende tempo

7 millioner downloads hver dag!
10,000 native iPad apps på 60 dager!

iPad vokser raskere enn iPhone i antall apps - faktisk dobbelt så raskt som iPhone / iPod touch gjorde på sin "lanseringstid" --- men så kommer jo også iPad'en til ferdig dekket bord - og til et marked som i stor grad var modent for iPad - modent for det mobile Internett markedet .....

Med det tempoet vi ser hos AppStore nå - og den grafen vi ser fra InfoGraphic så vil Apple høyst sannsynlig passere 10 milliarder downloads innen utgangen av 2011!

Til slutt ---- antall enheter er ikke alt!
Det er et par grunner til at Apple satser stort på annonser på mobiltelefoner :)
Selv om Android kanskje selger flere telefoner enn Apple iPhone, så er iEnhets-brukere langt råere til å bruke telefonen som en Internett enhet. Den gjennomsnittlige iPhone bruker har 37 apps på sin telefon (personlig har jeg kun 28 stk nå - men jeg har 154 apps på min iTunes som jeg kan bruke til iPod Touch, iPhone & iPad - samt 38 apps jeg kun kan bruke til iPad'en min.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar