torsdag 17. juni 2010

Hvorfor kjører Android telefoner på så mange forskjellige OS versjoner?


Fakta:

  • Android 2.1 har vært ute i markedet i et halvt år
  • Android 1.5 er mer enn et år gammelt
I følge statistikker fra Android utviklere så kjører ca 50% av telefonene deres med 2.1, mens 25% kjører på 1.6 - og ca 25% på versjon 1.5.


Hvis vi ser paralellen mot Microsoft, og alle utfordringer forskjellige Windows versjoner har medført, så skulle man tro at Google ville ha gjort mer for at Android telefoner i større grad hadde kjørt samme versjon av OS'et. 

Utviklere må tenke på interoperabilitet mellom flere versjoner i stedet for en, og forbrukere som kanskje tror at deres nye SmartPhone vil kjøre siste versjon av Android - 2.1 - med Froyo like rundt hjørnet, må kanskje akseptere at deres telefon kjører en gammel versjon - og kanskje alltid vil det.

Slik er det IKKE med Apples iPhone (med unntak av første generasjons iPhone vil feks ALLE iPhones fra 24 juni kjøre iOS4 - inkl iPad, iPod og Apple TV! Transparent, og mye enklere for utviklere.

Spørsmålet mitt er enkelt - Hvorfor har Google valgt seg ut denne strategien, fordi det virker rett og slett ikke logisk, ei heller fornuftig...og jeg håper (selv om jeg ikke kommer til å velge Android med det første) at Android kunder ikke må bli skuffet når de har kjøpt sin nye SmartPhone, at OS'et den kjører er gammel...


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar