mandag 14. juni 2010

Tele2 opptil 95 prosent billigere enn Telenor på Mobilt Internett mellom Norge og Sverige!

Bakgrunn og fakta:

  • Telenor: Abonnementskostnad for bruk i Norge koster 3,588 NOK for et år (eget nett)
  • Tele2: Abonnementskostnad for bruk i Norge koster 2,868 NOK for et år (leier av Netcom sist jeg sjekket)
Regnestykket og saken dreier seg om teleoperatører på tvers av landegrenser (Norge og Sverige) som tar seg RÅTT betalt for samme tjeneste - hos samme leverandør - men i forskjellige land


Drar du ofte på besøk til Sverige - mange nordmenn som har hytte der - så bør du definitivt bytte til Tele2, for de tar seg IKKE betalt ekstra for å bruke Tele2 i Sverige - selv om du har kjøpt deg Tele2 i Norge.... Det gjør Telenor, godt betalt også - 25 kroner per overførte MB.....og det kan det bli STORE regninger av!

For å gjøre det enkelt ift regnestykket her så sier vi at du først og fremst BOR i Norge, men at du reiser titt og ofte til Sverige - enten i jobb sammenheng, eller på hytta di. 3 av dine 4 gig bruker du i Norge, mens den resterende giggen bruker du på dine turer i Sverige (laster du ned NRK Dagsrevyen som en videocast er den på 250 MB alene - så ingen problemer å bruke 1 gig i snitt på en mnd)

Da blir regnestykket for deg som en henholdsvis Telenor- og Tele2 kunde slik i løpet av ett år:
  • Telenor abonnementskostnad på ett år til 3,588 - og dernest 12 mnd x 25 kroner per MB og et mnd forbruk på 1 GB (1000 MB) = 303,588 NOK
  • Tele2 abonnementskostnad på ett år til 2,868 - og dernest INGEN ekstra kostnader (ryker du over 4 GB på en mnd, så blir bare hastigheten redusert til 32kbps, men ingen ekstra kostnad!
2,686 kroner hos Tele2 eller 303,588 kroner hos Telenor?

Det skulle tilsi en rabatt hos Tele2 på snaue 95% det!!!



Det sier seg selv at du (hvis du er en Telenor kunde) heller da kjøper deg et Telenor abonnement i Sverige på toppen av det du har i Norge - selv om jeg synes det er helt på trynet at man skal måtte gjøre... da blir det iallefall ikke så dyrt :)

Ta feks en mobil bredbåndstjeneste fra Telenor som heter kontant, så koster det 89 SEK per uke - da blir det ikke så galt - selv om det fortsatt blir ganske så mye dyrere enn hos Tele2 + at det blir mer styr; to abonnement, to SIM-kort, to USD adaptere, to regninger ---- og alt det ekstra arbeidet for å uansett betale mye mer enn hos Tele2!

Tar jeg feil her? 
Er det andre måter å få til et rimeligere mobilt bredbånd på tvers av landegrensene - la oss begrense det til skandinavia feks.... Kjenner du til en løsning her - send inn melding til meg da :) ... frem til da påstår jeg at Tele2 er best og billigst!!!

2 kommentarer:

  1. Ice gir deg ubegrenset "mobilt bredbånd" i hele Skandinavia

    SvarSlett
  2. Det er sant ja - ubegrenset - men med noe lavere hastighet... uansett, for 299 kroner per mnd, for Danmark, Sverige og Norge, MÅ jo dette være det beste tilbudet .... eller?

    SvarSlett