onsdag 30. juni 2010

Cisco tablet for hjemmet - til å redusere strømregningen din!

Ikke nok med at Cisco skapte mange overskrifter i går og i natt med sin Cisco Cius (see us) tablet for bedriftsmarkedet, så slapp også Cisco i går under Cisco Live 2010 i Las Vegas sin Linux tablet for hjemmene - for å hjelpe å styre hjemmets energiforbruk.


Cisco Home Energy kontrolleren har en 7"-skjerm med en berøringsskjerm på 800x480 punkter som vil kjøre på Ubuntu Linux med en 1.1GHz Intel Atom-chip.
Cisco Home Energy kontrolleren vil knytte seg til smarte termostater og apparater over 802.11n WiFi eller gigabit ethernet via protokoller som ZigBee. Via Cisco Home Energy kontrolleren kan du holde øye på ditt strømforbrukbruk, og enheten vil foreslå måter du kan forbedre/redusere forbruket ditt, og dermed din strømregning. 


Forbes rapporterer at enheten vil koste ca 900 USD per installasjon, men det er mer sannsynlig det vil komme subsidiert via din strømregning(så gjenstår det å se NÅR produktet kommer til Norge, samt hvilke strømleverandører som vil levere Cisco sine Home Energy kontrollere). 


Cisco Home Energy kontrolleren er en del av Ciscos Home Energy Management Solution som ble lansert i går i Las Vegas, og er en del av et komplett rammeverk for administrasjon og optimalisering av strømforbruk og energi i private hjem.


Dette vil som sagt IKKE være et enkeltstående produkt du kjøper i butikken, men en tjeneste som din strømleverandør (med tiden) vil tilby deg for å redusere din strømregning mer effektivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar