lørdag 12. juni 2010

Hvorfor er det dobbel pris på mobiltbredbånd i Norge sammenlignet med Sverige ... blir vi lurt?



I fjor var det opptil tre ganger så dyrt med mobilt bredbånd i Norge sammenlignet med Sverige og Danmark. Da skyldte man i Norge på manglende konkurranse og selvsagt også på at kostnaden for å etablere et slikt nettverk fordi landet vårt består av mye fjell og daler.


Det er verdt å merke seg at samme argumentasjon ble brukt for å forsvare skyhøye tellerskritt, inntil aktører som Telio, Tele2 og en rekke andre selskaper overvant selv de høyeste fjell med fallende priser som resultat.


Er du kunde av Telenor kan du feks skaffe deg mobilt bredbånd for 199 SEK (163 NOK) i måneden - og da kan du surfe 24/7 uten ekstra kostnader. 


Er du kunde av Telenor i Norge derimot - koster det deg 299 kroner for samme tjeneste - og det på Telenors eget nettverk i Norge? Dobbel pris altså, sammenlignet med søtabror...


NetCom - som også eier eget nett - tilbyr samme mobile bredbånd til 249 kroner i måneden, nesten 20% billigere enn "storebror" Telenor...






At man feks IKKE kan bruke Telenors nett i Sverige som en norsk Telenor kunde uten å bli flådd for 25 kroner per MB er helt utrolig..... Laster du ned en episode av NRK Dagsrevyen fra sommerstuga'n i Sverige vil det koste deg ca 5,500 kroner - til tross for at du er Telenor kunde i Norge - som bruker Telenors mobile bredbånd i Sverige!






Hos Tele2 i Sverige kan kunder få samme mobile bredbånd for 169 SEK (138 NOK) i måneden - mens hos Tele2 i Norge må du punge ut med 239 kroner hver måned - og da får du heller ikke mer enn maks 4GB hver måned i trafikk....vel, jeg tror det er det som gjelder, men skjønner ikke helt hva Tele2 mener med: 


"For en fastpris på 239,- per måned kan du surfe ubegrenset helt inntil 4 GB, og du betaler heller ingen ting ekstra for forbruk ut over dette"


Hva betyr det her egentlig? Jeg kan surfe ubegrenset inntil 4 GB - betaler ikke for ekstra forbruk - det eneste jeg forstår av det her er at ETTER 4 GB så kobles du av...eller?


Også avslutter Tele2 med å skrive i pristilbudet sitt: "Det er lik pris i Norge og Sverige." Hva mener Tele2 med dette? At 138 kroner er det samme som 239 kroner, eller at jeg kan kjøpe et Tele2 abonnement i Sverige for 138 kroner og så bruke det i Norge uten at det koster meg ekstra? .... det hadde vært noe det!!!


Verden blir mindre, folk og tjenester går på kryss og tvers av landegrenser, men ikke "tellerskritt" tydeligvis, og bare fordi det er så mye fjell og daler, ikke sant.... 

3 kommentarer:

  1. Hei,

    Hastigheten reduseres til 32 kb/s når månedsforbruket er over 4 GB.
    Du betaler ikke noe for bruk utover denne grensen.

    Med Lik pris Norge og Sverige vil det si at du kan benytte din mobile internett i Sverige uten ekstra kostnad.

    MVH
    Henrik Lindblom
    Kundebehandler
    Tele2 Kundeservice

    SvarSlett
  2. Heisan,

    Takk for tilbakemeldingen - og takk for god tilbakemelding.
    Bare så jeg har forsått det her 100% riktig.

    Hvis jeg blir en Tele2 kunde i Norge på mobilt bredbånd - og jeg stikker til Sverige for en weekend - så kan jeg bruke mitt norske Tele2 mobile bredbåndsabonnement UTEN å måtte betale 25 kroner pr overførte MB....

    Hvis dette er riktig så er jo det en FANTASTISK nyhet!!!!!

    /Hans-Petter

    SvarSlett
  3. Dersom du velger Tele2 Mobilt Internett kan du benytte dette i Sverige uten ekstra kostnad, så det er korrekt som du skriver.

    Du kan sjekke dekningen i Sverige på følgende side for å se om du har dekning der du eventuelt skal:
    http://www.tele2.se/mobiltackning.html

    MVH
    Henrik Lindblom
    Kundebehandler
    Tele2 Kundeservice

    SvarSlett