søndag 25. april 2010

Sinnsyk vekst - nå er det over 50,000 Android apps tilgjengelig

Jeg har lenge påstått at Apple med sin App Store har flere års forsprang på Android - og så lenge folk vil ha Apps, så kommer folk flest til å velge Apple og App Store.... Nå kan ting tyde på at jeg kanskje har vært litt for ivrig her - at Android som tross alt leveres på en bredere mobil-portefølje, virkelig har skrudd opp tempoet, og har nå over 50,000 tilgjengelige Apps


Veksten er også helt rå.
4,000 nye Apps i desember
8,000 nye Apps i mars

Nå skal jeg ikke glemme å nevne selvsagt at det har kommet hele 85,000 nye Apps til Apple App Store - siden nyåret, så for all del - Apples App Store er utvilsomt mye større. I følge App Store Metrics så finnes det i dag 190,000 apps tilgjengelige for nedlastning - og rett over 31,000 Apps som ikke lenger kan lastes ned... (tipper mye av det er porno-light... he,he). Så langt i april har det rullet inn nesten 16,000 apps til App Store.

Om det er Android eller Apple - distribusjon av programvare har for alltid endret seg - på samme måte som distribusjon av nyheter, musikk, film - og annen underholdning. Hvorfor vokser applikasjoner og spill så mye raskere enn underholding - fordi den siden av bransjen faktisk omfavner teknologien, mens den tradisjonelle avis, musikk og film gjør det motsatte.... et godt eksempel på denne "omfavnelsen" er feks at det i dag - bare til Apples App Store finnes over 36,000 unike applikasjons leverandører! Tygg litt på det - helt utrolig!

Jeg gleder meg på en måte til å oppsummere 2010 - for det er ingen tvil om at nettopp dette året på mange måter vil fremstå som App-året over dem alle...takket være iPhone, takket være iPad, takket være Android, takket være våre mobile teleoperatører som lar oss være tilgjengelige hele tiden - overalt...

Glemte jeg å takke Microsoft...vel, hakke tro på den derre 7 greia deres...

2 kommentarer:

  1. Det man vel også kan tro, er at gode/populære apps blir det første som portes/klones. Med andre ord kan prosentandelen gode applikasjoner raskt kunne være ganske høy. Med andre ord kan det totale andelen apps kanskje bety lite for 95 % av brukerne ettersom apps-ene som er aktuelle finnes.

    SvarSlett
  2. Godt poeng, også tror jeg andelen brukanes bedriftsapps vil øke kraftig i år...

    SvarSlett