lørdag 3. juli 2010

iPhone brukere betaler for sine Apps - kanskje derfor det finnes 4x så mange utviklere også - sammenlignet med Android....

I følge appstorehq.com så er det kun 1,412 utviklere som BÅDE lager apps til Apple's iOS og Android.
Samtidig ser vi at så mange som 43,185 utviklere lager apps til iOS, mens på Android plattformen finner vi 10,199 utviklere.

En av årsakene er selvsagt at Apple har vært lengst ute av de to med en AppStore, men en annen intr observasjon gjort er at iPhone brukere stort sett KJØPER apps (hele 80% av alle apps betaler man for), mens de fleste apps til Android er gratis (bortimot 80%).... for utviklere blir det valget mellom å TJENE penger på det man driver med, eller ikke....

Det som kanskje er mest intr her er at en rekke av de store selskapene som Capcom Mobile, Gameloft, Facebook og Amazon produserer til begge plattformer, men at de samme selskapene utvikler langt flere apps til iOS enn til Android:

  • Capcom Mobile - 27 til iOS, mens kun 4 til Android
  • Gameloft - 136 apps til iOS, mens kun 12 til Android
  • Amazon.com - 2 til hver av OS-platformene
Det analysen har konkludert med, etter å ha gjennomgått utviklerlisten er at 
  • de store utviklerhusene som produserer mange titler, lager flest til iOS, og få til Android, mens
  • mindre hus har et mer balansert forhold mellom iOS og Android
I dag teller jeg 227,402 tilgjengelige iPhone apps og 13,270 tilgjengelige apps til iPad.

1 kommentar:

  1. Når kineserne og inderne kommer skikkelig i gang med Android, så er det neppe tvil om hvor utviklingen vi aksellerere. Selv om Google ikke har åpnet Android market i Norge for betaling, så er en rekke av gratis-applikasjonene på Android Market egentlig betalingsapplikasjoner - med 30 dagers prøvetid. Det er forresten veldig greit å kunne prøve applikasjoner før man prøver de.

    SvarSlett