mandag 12. juli 2010

Huawei S7 - Første nettbrett i Norge kommer fra Kina - allerede i August!



Alt tyder på at det er det kinesiske selskapet Huawei som vil være først ute med en tablet, et nettbrett, en Phablet (Phone & Tablet) og en iPad-utfordrer i det norske markedet - og det allerede nå i august. Så langt er det fortsatt ikke satt en lanseringsdato til iPad, og enn så lenge er det ingen andre PC-leverandører som er i nærheten av å lansere et tilsvarende produkt.


Huaweis S7, som vil kjøre på Android OS, er bekreftet fra selskapets norske sjef til butikkhyllene i august, men så langt har ikke selskapet oppgitt en pris på produktet. Basert på hva produktet vil koste i England, kan vi regne med at prisen vil ligge på rundt 3,500 kroner.






Utover en 7"-skjerm og Android OS vil Huawei S7 leveres med følgende spesifikasjoner:

  • Qualcomm Snapdragon prosessor, ARM cortex A8 768MHZ
  • 256MB minne
  • Oppgraderbar-lagring inntil 32BG med et microSD-kort
  • WVGA 800x480
  • Micro-SIM kort støtte
  • Trådløs 802.11b/g/n
  • Bluetooth 2.1
  • Mikrofon
  • MINI USB2.0
  • 3.5mm stereo
  • 2-Megapixel kamera
  • Integrert stand/støtte for å kunne stå av seg selv
Ta en kikk på Huawei S7 her - den ser faktisk rålekker ut :)



Dette nettbrettet, eller Phablet'en som noen liker å kalle endel av disse enhetene (fordi den kan brukes som en telefon også) kan brukes til å ringe med - dog da med et handsfree set - for at du ikke skal se ut som en komplett tulling :)

Det er en ting at mange vil si at iPad ser ut som en stor iPhone, men Apple sa fra dag en at iPad'en ikke ville være en telefon - selv om du kan bruke den til å ringe med via en rekke VoIP-baserte apps, men hvor går egentlig grensen mellom en telefon og en tablet .... på en 5"'ers Dell Streak, eller en 7"'ers Huawei S7? - jeg vil vel selv si at grensen går lenge før 5"...men meg om det...5" er for stor for en telefon, og 7" er egentlig for liten som en tablet synes nå jeg....men hvis prisen er lav nok, noe Huawei'en er - så tror jeg nok det er MANGE som vil løpe til butikkene når den her dukker opp i Norge - nå allerede i August!

Skjermen ser lekker ut, tonnevis med programmer å velge mellom, kamera for videokonferanse og til å ta bilder av, filmer, enkel oppgradering av lagringsplass via billig microSD-kort og en skjerm som ser griselekker ut! ..... også er prisen også veldig lav.... Er du ikke Apple-zoombie og bare MÅ ha iPad via Ludostore.no til 8000 spenn for billigste utgave, så er 3,500 spenn (ubekreftet) en utrolig god deal for det som ser ut som et utrolig bra produkt!

Det eneste negative jeg har klart å finne frem til, er at batterikapasiteten under aktivt bruk begrenses til fattige 100 minutter - akkurat nok til å spille av en enkel film på flyet, hvilket er utrolig mye dårlige enn iPad med sine 10 timers aktive bruk (noe jeg kan bekrefte selv ikke er tull og tøys...)

Uansett - dette produktet ser jeg frem til å se i butikkene, og håper jeg snart får anledning til å teste!!!

1 kommentar:

  1. "Qualcomm Snapdragon prosessor, ARM cortex A8 768MHZ"

    Snapdragon og cortex a8 er helt forskjellige prosessorer. Eneste som er likt er instruksjonsettet. Forskjellen er like stor som en amd cpu og en intel cpu, samme instruksjonsett med likevel helt forskjellige.

    SvarSlett