lørdag 3. juli 2010

Antenneproblemer finnes på alle SmartPhones - ikke bare iPhone4!


Det er ikke bare iPhone4 som har antenne problemer, men "alle" SmartTelefoner - hvis de blir holdt på en spesiell måte. Selv klarte jeg å klemme signalstyrke ut av min iPhone 3Gs, min Nokia E61i - og både HTC, Sony Ericsson & BlackBerry har tilsvarende problemer, noe jeg fant raskt ut på diverse nettsteder og forum!

Apple får mye pepper om dagen for iPhone 4 og dårlig antenne implementasjon som har ført til dårlige signaler, tapte anrop, misfornøyde kunder, falske emails fra Steve Jobs og søksmål haglende etter....

Men er det bare Apple sine telefoner som sliter med dårlige signaler, eller er dette en konsekvens av hvor små og fullpakka SmartPhones må være i dag for å tiltrekke seg oss - kjøpere?

Fra Nope til Nja!
Den "falske" emailen fra Steve Jobs til en misfornøyd kunde gikk ut i korte trekk at Steve ba kunden om å slutte å holde telefonen feil - dvs å holde den slik at signalstyrken ikke ble redusert....Apple mente at det ikke var noe galt på telefonen what-so-ever.

Deretter ble det satt ut (rykte fra www eller Apple vet jeg ikke) at det ville komme en ny versjon av iOS - 4.0.1 - allerede på tirsdag var det vel, men så langt har det ikke skjedd noe...Forsøkte Apple å kjøpe seg litt tid her kanskje?

På onsdag begynte de første søksmålene å komme inn, og torsdagen og fredagen har vel egentlig kun handlet om flere søksmål og en løsning på problemet. Tross alt er 1,7 millioner telefoner allerede solgt, og det er mange "der ute" som har problemer med signalstyrken på sin iPhone4 - noe vi kan se her også:


Med en knapp margin her så har de fleste IKKE et problem, men det er ingen tvil om at det er mange som merker redusert signalstyrke. At det er stor forskjell på å holde den i venstre og høyre hånd vet vi også årsaken til - den er rett og slett designet slik.
For det første sitter antennen så langt nede på telefonen som mulig for å komme seg så langt unna hodet - i henhold til de regler som gjelder i USA (tilsvarende P&T i Norge).

Problemene ble forutsett 10. juni - i Danmark
En professor i Danmark forutså antenneproblemene lenge før telefonen ble sluppet, etter at han hadde sett designet på telefonen presentert av Steve Jobs under WWDC 7. juni i år:


10. juni var det en artikkel i Comon.dk hvor det utvendige antennedesignet ble omtalt og hvor bla følgende ble uttalt:

"Professor ved Ålborg Universitet Gert Frølund Pedersen har tidligere overfor ComON forklaret, at den udvendige antenne, som man kun vanskeligt kan undgå at røre, når man holder en iPhone 4 i hånden, udgør et mindre effektivt antennedesign, der koster relativt mere ydelse og energi end et mere effektivt design med indvendig antenne ville kræve."


Nå har fløyta fått en litt annen tone, emailen var falsk, og Apple har gått til ansettelse av flere (de hadde jo selvsagt noen fra før av) antenne ingeniører for å se om det er noe de kan gjøre med saken. I tillegg har Apple også sagt at problemet kan løses med en iOS-oppdatering og at problemet egentlig ikke skyldes antennen rent design-messig, men at signalstyrken som vises i displayet har vært for optimistisk...

Viktige linker:

Har du problemer med din SmartTelefon?
Hold godt rundt hele telefonen, eller se hvordan du må holde den for at antennesignalet reduseres.
Det er ikke dermed sagt at Apple ikke har gjort noe feil - designet er det kanskje noe å utsette på, kanskje programvaren kan fikse på en del av problemet, men det er iallefall ÅPENBART at Apple ikke er alene om det her - de er bare satt i et ekstremt fokus :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar