fredag 23. juli 2010

iPad og ikke PC/Mac på ferie




Før jeg fikk iPad hadde jeg alltid med meg PCen min på ferie, av flere grunner egentlig....for å kunne jobbe litt, se på litt filmer når været var for dårlig, høre på musikk, overføre feriebilder, med mer....

Nå gjør jeg alt det samme med min iPad....her hvor vi bor nå var det bredbånd fra før av så padden er online uten problemer. Med mindre vekt, mindre plass, enormt mye bedre batterikapasitet og alle andre apps for underholdning og nytte er iPaden en MYE bedre reisekompis enn en Mac eller PC....

Glemte å overføre et par filmer før jeg dro, men fiksa biffen enkelt via TeamViewer og Dropbox hjem til min MiniPC som jeg lot stå på når vi dro.

Fortsatt god ferie, på tirsdal til uken får jeg iPhone4 :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

fredag 16. juli 2010

Ny iOS versjon til iPad tilgjengelig nå - iOS3.2.1


Sammen med iOS4.0.1 for iPhone og iPod Touch i kveld har Apple nå også lansert iOS 3.2.1 for iPad.
Oppdateringen retter opp i WiFi-issues som iPad brukere har hatt - at det trådløse rett og slett har vært ustabilt (og det kan jeg selv skrive under på), samt at video-ut via VGA-adapteret også har blitt forbedret.
Oppdateringen legger også til Bing som søkemotor i Safari.

Oppdateringen gjøres enkelt som med alt annet iUtstyr - via iTunes :)

iOS4.0.1 er ute....



....men hjelper ikke iPhone4 brukere med sine antenneproblemer - så det blir spennende å følge pressekonferansen i morgen....

Hvordan barene synes (signalstyrken) har endret seg, men folk vil ha de samme problemene med signalet som tidligere skal vi tro denne rapporten her feks: http://tech.fortune.cnn.com/2010/07/15/how-ios-4-0-1-changes-iphones-bars/

torsdag 15. juli 2010

Apple ut med ekstraordinær pressekonferanse/melding i morgen vedr iPhone4!


I følge MacRumors.com vil Apple holde en pressekonferanse i morgen - fredag 16. juli - vedr iPhone4.
http://www.macrumors.com/2010/07/14/apple-holding-iphone-4-press-conference-on-friday/

Ingen annen informasjon er oppgitt.

Har spurt Apple Norge om de kjenner til dette, men "ingen kommentar" er svaret.
Samtidig står de fast ved at iPhone4 skal slippes i juli i Norge, så kanskje konferansen i morgen kan gi noen positive svar :) Jeg krysser fingrene og håper jeg snart får kloa i et par stk selv!!!

Takk til Thomas L Næss for tipset!

Neste generasjon iPhone4 med integrert tastatur !!!


Dette hadde jo vært en drøm, ikke sant :)








Apple mener fortsatt at antenneproblemet løses med software oppgradering og at iPhone 4 kommer til Norge i juli!



6. juli gikk Apple ut med en pressemelding knyttet til antenneproblemene:


"Lanseringen av iPhone 4 har vært den mest vellykkede produktlanseringen i Apples historie. Anmeldere over hele verden har kalt den tidenes beste smarttelefon, og brukere har fortalt oss at de elsker den. Vi ble overrasket over rapportene om problemer med signalmottaket, og vi begynte umiddelbart å utrede hva som var årsaken. Vi har funnet grunnen til at antallet signalstreker kan falle dramatisk, og den er både enkel og overraskende. Her er det vi fant ut."


Resten av pressemeldingen (på engelsk) kan du lese her http://www.apple.com/no/pr/library/2010/07/02appleletter.html
Brevet er forøvrig datert 2. juli, mens mailen fikk jeg ikke før 6. juli.


Jeg spurte Apple Norge i dag om selskapet fortsatt mener at problemet løses enkelt og overraskende ved en programvareoppdatering - nå etter at Consumer Reports rapporten konkluderer med at problemet IKKE ligger i overdrevet antall "bars" i signalstyrke, men i selve designet .... (Det skal legges til at Consumer Reports IKKE sier at en programvareoppdatering ikke kan løse problemet, bare at problemet ikke er at antall bars er overdrevet....signalstyrken forvitres kraftig når man holder fingern over nedre-venstre side av mobilen....Punktum!)


I en email til Apple Norge spurte jeg selskapet om de fortsatt står fast ved siste brev/pressemelding, og jeg fikk følgende svar:


"Det er korrekt at siste presseutsendelse er Apples svar. 
Utover dette har vi ingen kommentar. "


Derimot står fortsatt lansering i Norge ved lag - ingen bekreftelse på 23. juli i så måte, men fra Apple Norge bekreftes det i dag at lanseringen av iPhone 4 fortsatt er planlagt for juli måned.


I et avsluttende spørsmål om iPad lanseringen i Norge, så er dette på det nåværende tidspunkt ikke kjent for Apple Norge.


Vi får vente å se da...

  • om iPhone 4 kommer til Norge i juli
  • om iPad snart kommer til Norge, 
  • og om ny iOS versjon fikser antenneproblemene til Apple
Jeg håper Apple innfrir (igjen), for jeg gleder meg VELDIG til å sette kloa i en iPhone 4 - til meg selv og til konemor, kjøre facetime, glede meg over Retina displayet, bedre batteritid, raskere prosessor, iMovie, video-integrasjon mot Cisco og mye, mye mer!


Consumer Report Intervju med Mike Gikas vedr iPhone 4 "recall"

iPhone 4 er Apples største lansering EVER, og med 1,7 millioner solgte enheter på en weekend også Apples største salgssuksess....eller? Det lukter tilbakelevering av mange iPhone 4 - med kostnader for Apple nært opptil en milliard dollar. I tillegg ser Apple ut til å tape millioner av dollar hver dag på at det ikke selges flere iPhone 4 + tapt aksjekurs og ikke minst et redusert merkevarenavn.

Apple var kanskje mest kjent for rått design og rå kvalitet - i tillegg til en noe spesiell (og fryktet) leder i Steve Jobs, mens nå er selskapet i ferd med å bli mest kjent for å ha verdens mest omtalte ANTENNE :)

Siste spikeren i kista før Apple går ut og tilbakekaller alle iPhone 4 er kanskje rapporten som kom ut tidligere denne uken fra Consumer Reports - Amerikas mest annerkjente forbrukerorgan. Sjekk ut intervjuet her med Consumer Reports Mike Gikas vedr iPhone 4, antenner og tilbakekalling!



I går kom beta utgaven av iOS 4.01 ut - til utviklere - hvor Apple har hevdet at antenneproblemet skal løses, da problemet fra selskapets side IKKE har vært knyttet til feil på antennen, men at skjermen har vist for mange "barer" - at signalstyrken rett og slett har blitt overdrevet. Som Mike Gikas sier i intervjuet så har de målt signalstyrken - uavhengig av hva som står på skjermen, og det er et udiskutabelt faktum at når man tar på iPhone 4 med fingeren eller innsiden av håndflaten (venstre hånda) så vil så mye som 20Db signalstyrke forsvinne - som er MER ENN NOK til å kutte samtalen hvis man er i områder hvor du ikke har maksimal dekning....

Vi får se hva konklusjonen fra Apple blir - så lenge de IKKE har kommet opp med en 100% løsning kommer de ikke til å innrømme noe....men lansering i Norge 23. juli henger vel i en enda tynnere tråd nå enn i forrige uke :)

onsdag 14. juli 2010

Når vil Apple innrømme feilen på iPhone4?


Det hagler med negativ omtale om iPhone 4 om dagen (ikke hold den slik forresten - da virker den nok ikke.....) og nå er det nok bare snakk om kort tid før Apple - enten de vil eller ikke - blir tvunget til å gå ut å offisielt innrømme at telefonen deres ikke fungerer som den skulle, og at en programvare oppgradering ikke vil hjelpe hva gjelder antenneproblematikken.

Første juli skrev jeg at iPhone IKKE kommer til Norge 23. juli (DigStil: iPhone kommer ikke til Norge 23 juli!) og det står jeg fortsatt ved.....så det holder. Samme dag hadde jeg feks vært inne på Apple sine butikksider i England og de andre landene som har åpnet for iPhone 4, og da var leveringstiden satt til 3 uker - nå nesten 2 uker senere, er FORTSATT leveringstiden på 3 uker:

Etter at Consumer Reports.org gikk ut forleden dag med konklusjonen om at de IKKE kan anbefale iPhone 4 pga antenneproblemene, har også nye utfordringer dukket opp, som bla at iOS4 gjør det vondt værre for batterilevetiden til iPhone.

Nå kommer også PR-eksperter ut og sier at det ENESTE Apple kan gjøre er å trekke tilbake alle solgte iPhone4 telefoner for å redde navnet sitt. Professor Matthew Seeger er ekspert på krise-kommunikasjon og refererer bla til Toyota og krisen omkring Prius tidligere i år.

Det viktigste Apple har er brandet sitt, og for hver dag som går uten at Apple innrømmer feilen som Consumer Report helt klart har påvist, vil brandet svekkes - forbrukertillitten reduseres.....alt mens konkurrentene gnir seg i hendene....

Les om Internetts utrolige historie - skrevet i 2005 - med 10 års tilbakeblikk


I 2005 skrev jeg en artikkel for Nettavisen, om Internetts utrolige historie - med et 10 års tilbakeblikk...
Det har vel nesten skjedd mer de siste 5 årene, sammenlignet med perioden 1995 til 2005, eller?

Les artikkelen her: http://pub.tv2.no/nettavisen/it/article434765.ece

Bare tenk på at det i 1995 KUN var 170,000 Internett-brukere i Norge, mens det i 2005 var 3 millioner. Nå, 5 år etter feks har Norge ca 3,5 millioner daglige Internett-brukere. Antall bredbåndsabonnement har økt fra ca 850,000 til 1,6 millioner.

Den største forskjellen er kanskje på HVORDAN vi bruker Internett i dag, sammenlignet med 2005 - hastighetene vi har til rådighet, hvilke tjenester vi benytter, og hvordan vi tilkobler oss til nettet - ikke minst med tanke på MOBILT bredbånd.

Synes artikkelen uansett var litt morsom å lese igjen, kanskje synes du det også :)

mandag 12. juli 2010

Huawei S7 - Første nettbrett i Norge kommer fra Kina - allerede i August!



Alt tyder på at det er det kinesiske selskapet Huawei som vil være først ute med en tablet, et nettbrett, en Phablet (Phone & Tablet) og en iPad-utfordrer i det norske markedet - og det allerede nå i august. Så langt er det fortsatt ikke satt en lanseringsdato til iPad, og enn så lenge er det ingen andre PC-leverandører som er i nærheten av å lansere et tilsvarende produkt.


Huaweis S7, som vil kjøre på Android OS, er bekreftet fra selskapets norske sjef til butikkhyllene i august, men så langt har ikke selskapet oppgitt en pris på produktet. Basert på hva produktet vil koste i England, kan vi regne med at prisen vil ligge på rundt 3,500 kroner.






Utover en 7"-skjerm og Android OS vil Huawei S7 leveres med følgende spesifikasjoner:

  • Qualcomm Snapdragon prosessor, ARM cortex A8 768MHZ
  • 256MB minne
  • Oppgraderbar-lagring inntil 32BG med et microSD-kort
  • WVGA 800x480
  • Micro-SIM kort støtte
  • Trådløs 802.11b/g/n
  • Bluetooth 2.1
  • Mikrofon
  • MINI USB2.0
  • 3.5mm stereo
  • 2-Megapixel kamera
  • Integrert stand/støtte for å kunne stå av seg selv
Ta en kikk på Huawei S7 her - den ser faktisk rålekker ut :)



Dette nettbrettet, eller Phablet'en som noen liker å kalle endel av disse enhetene (fordi den kan brukes som en telefon også) kan brukes til å ringe med - dog da med et handsfree set - for at du ikke skal se ut som en komplett tulling :)

Det er en ting at mange vil si at iPad ser ut som en stor iPhone, men Apple sa fra dag en at iPad'en ikke ville være en telefon - selv om du kan bruke den til å ringe med via en rekke VoIP-baserte apps, men hvor går egentlig grensen mellom en telefon og en tablet .... på en 5"'ers Dell Streak, eller en 7"'ers Huawei S7? - jeg vil vel selv si at grensen går lenge før 5"...men meg om det...5" er for stor for en telefon, og 7" er egentlig for liten som en tablet synes nå jeg....men hvis prisen er lav nok, noe Huawei'en er - så tror jeg nok det er MANGE som vil løpe til butikkene når den her dukker opp i Norge - nå allerede i August!

Skjermen ser lekker ut, tonnevis med programmer å velge mellom, kamera for videokonferanse og til å ta bilder av, filmer, enkel oppgradering av lagringsplass via billig microSD-kort og en skjerm som ser griselekker ut! ..... også er prisen også veldig lav.... Er du ikke Apple-zoombie og bare MÅ ha iPad via Ludostore.no til 8000 spenn for billigste utgave, så er 3,500 spenn (ubekreftet) en utrolig god deal for det som ser ut som et utrolig bra produkt!

Det eneste negative jeg har klart å finne frem til, er at batterikapasiteten under aktivt bruk begrenses til fattige 100 minutter - akkurat nok til å spille av en enkel film på flyet, hvilket er utrolig mye dårlige enn iPad med sine 10 timers aktive bruk (noe jeg kan bekrefte selv ikke er tull og tøys...)

Uansett - dette produktet ser jeg frem til å se i butikkene, og håper jeg snart får anledning til å teste!!!

tirsdag 6. juli 2010

Bodega App Store - for Mac - velkommen til den flotteste butikken på nett!


Først kom iBooks til iPhone, iPod og iPad
Dernest kom BlogShelf til iPad
Nå kan alle Mac brukere glede seg over Bodega!

Felles for alle tre er tilnærmingen til bokhylle-look&feel på valg av hva man vil gjøre - lese bøker, lese nyheter eller handle applikasjoner.

Som hos iBooks og BlogShelf har Bodega et helt nydelig grensesnitt:


I venstre kolonne velger du programsjanger - dernest er det bare å velge og vrake mellom programmer - gratis programmer, og de du må betale for! Enkelt og greit - og veldig intuitivt!

Et par andre godbiter med Bodega er muligheten til å legge applikasjoner inn i din "ønskeliste" så glemmer du de ikke, og ikke minst er det utrolig behagelig at Bodega'n også passer på å minne deg om nye versjoner på de applikasjoner du har på din Mac fra før av:


POINT - CLICK - DONE !

Så enkelt og så vakkert kan det gjøres - ikke overraskende at det kommer til Mac først :)

Ingen vits å skrive mer - for dette programmet MÅ du ha om du har en Mac, så stikk innom Bodega websiten med engang og last ned! Du kommer IKKE til å angre!

http://appbodega.com/

Hva er viktig når man handler elektronikk?

"if you pay for peanuts, don't expect monkeys!" sa en god venn av meg i IKT-bransjen for mange år siden, og ordtaket har ikke sluppet ut av min hukommelse....hva er våre egne kriterier når vi går til innkjøp av elektronikk til hjemmet, til privatbruk? Er prisen viktigere enn alt annet når vi først har definert et behov?

På loftet hjemme står det en eske full av gammelt elektronikkutstyr som jeg bare MÅTTE ha...Prisen var det så som så med, dingsen hadde jo en meget viktig oppgave den skulle utføre for hjemmet, for meg, for kona mi....merket var i mange tilfeller heller ikke kjent, produktet var ofte vanskelig å få tak i - det var kun et par nettbutikker som hadde det i sitt sortiment, og ikke fantes leverandøren i Norge heller, så hva som ville skjr om dingsen gikk i stykker, eller hvis produktet ikke gjorde det den sa den skulle.....slike ting fikk man håndtere når og hvis problemer oppstod....nå ligger de altså på loftet....

Er det mange som kjenner seg igjen?
Er det mange som har kjøpt så billig dritt at det ikke lønner seg å få returnert produktet, eller at tiden det tar å få fikset dritten ikke gjør det verdt det!!!

Forskjellige ting har ofte forskjellige kriterier... Når jeg skal kjøpe min neste flatskjerm er det mye som vil spille inn...

  • pris
  • kjent merkevare (tester, omtaler, forums, etc)
  • support og så kanskje den viktigste faktoren: WAF...kona må godkjenne den.

Hvis kona mi liker det hun ser, er det langt enklere å få aksept, det kommer til å bli langt enklere å kunne kjøpe den 60"-ern jeg vil ha, i stedet for de 42"-erne hun mener er mer enn stort nok. Den må være pen å se på, og enkel å bruke - og så må det funke.

Hjemme hos oss nå så fungerer nettverket som det skal - med få unntak. Av og til må jeg koble Get'en ut av veggen og inn igjen, og i løpet av de siste ukene har ikke den ene trådløse basestasjonen spilt like godt på laget med resten av infrastrukturen. Jeg kommer ikke til å gidde å bruke masse tid på å finne ut hva problemet er - enten så får den virke stabilt, ellers bytter jeg den ut....prisen på et aksesspunkt er for lavt til at det er verdt tiden og bryet...

Cluet er vel at jo billigere noe er jo mer velvillig er man til å gamble med kvalitet og support..."if you pay for peanuts, don't expect monkeys!" .... Mon tro om vi føler det samme når vi i dag betaler 10% av det vi gjorde for 10 år siden når vi var ute på en flytur...kaffe, avis, alt mulig annet fikk vi inkludert i prisen før...inkl hyggelige serveringsdamer, masse penger når bagasjen ikke kom frem når den skulle, og det ene etter det andre...HVORDAN kan vi forvente det samme i dag når vi nesten ikke betaler en dritt for den samme flyturen?

Jobber man med IKT-utstyr i en bedrift så er nok ikke WAF-faktoren særlig viktig, men derimot vil valg av leverandør og leverandørens service- og support tjenester være avgjørende for valget man tar, fordi man vet at innkjøpsprisen er forsvinnende lav sammenlignet med hvor mye det koster å eie produktet, eller løsningen. Dette forholdet vil ofte være 20/80 - kjøper du noe til 10,000 kroner vil det koste deg 40,000 kroner å eie det ift å holde utstyret i gang...kunnskapen du må for å holde det i gang, driftskostnader ift strøm, ansatte, med mer...

Hva er viktig for deg når du handler elektronikk?
Svar på pollen på høyre side så får vi se....

mandag 5. juli 2010

Pulse News Mini for iPhone - den vakreste og beste nyhetsleser du har sett!


RSS-feeds er vi vant med å se med kun tekst, mens Pulse News Mini gir deg et vakkert interface hvor du scroller nyhetssitene nedover, mens du drar nyhetene fra en spesifik site frem og tilbake - fra høyre mot venstre.

Pulse News Mini er den ultimate nyhetsleseren for både iPhone, iPod Touch & iPad. Pulse News Reader kom først til iPad for ikke så lenge siden, og nå nylig dukket også opp Mini utgaven til iPod Touch & iPhone.

Det jeg kanskje liker aller best med Pulse News er enkelheten med å legge til nye feeds, for i motsetning til RSS-lesere hvor du må ha hele URLen klar, så kan du med Pulse News legge til alt fra RSS til vanlige web-URLer. Søk fra Pulse News er en drøm, og den finner enkelt og kjapt frem til at du er ute etter, uten å kunne hele URLen.


I tillegg til søkefunksjonen til Pulse News, kan du også logge deg på din Google konto for å enkelt legge til de Google Reader feed'ene du kanskje har abonnert på andre steder.


Pulse News Mini kan håndtere inntil 20 nyhetssiter for deg, og koster 11 kroner i dag på iTunes!
Last ned Pulse News Mini her

lørdag 3. juli 2010

Antenneproblemer finnes på alle SmartPhones - ikke bare iPhone4!


Det er ikke bare iPhone4 som har antenne problemer, men "alle" SmartTelefoner - hvis de blir holdt på en spesiell måte. Selv klarte jeg å klemme signalstyrke ut av min iPhone 3Gs, min Nokia E61i - og både HTC, Sony Ericsson & BlackBerry har tilsvarende problemer, noe jeg fant raskt ut på diverse nettsteder og forum!

Apple får mye pepper om dagen for iPhone 4 og dårlig antenne implementasjon som har ført til dårlige signaler, tapte anrop, misfornøyde kunder, falske emails fra Steve Jobs og søksmål haglende etter....

Men er det bare Apple sine telefoner som sliter med dårlige signaler, eller er dette en konsekvens av hvor små og fullpakka SmartPhones må være i dag for å tiltrekke seg oss - kjøpere?

Fra Nope til Nja!
Den "falske" emailen fra Steve Jobs til en misfornøyd kunde gikk ut i korte trekk at Steve ba kunden om å slutte å holde telefonen feil - dvs å holde den slik at signalstyrken ikke ble redusert....Apple mente at det ikke var noe galt på telefonen what-so-ever.

Deretter ble det satt ut (rykte fra www eller Apple vet jeg ikke) at det ville komme en ny versjon av iOS - 4.0.1 - allerede på tirsdag var det vel, men så langt har det ikke skjedd noe...Forsøkte Apple å kjøpe seg litt tid her kanskje?

På onsdag begynte de første søksmålene å komme inn, og torsdagen og fredagen har vel egentlig kun handlet om flere søksmål og en løsning på problemet. Tross alt er 1,7 millioner telefoner allerede solgt, og det er mange "der ute" som har problemer med signalstyrken på sin iPhone4 - noe vi kan se her også:


Med en knapp margin her så har de fleste IKKE et problem, men det er ingen tvil om at det er mange som merker redusert signalstyrke. At det er stor forskjell på å holde den i venstre og høyre hånd vet vi også årsaken til - den er rett og slett designet slik.
For det første sitter antennen så langt nede på telefonen som mulig for å komme seg så langt unna hodet - i henhold til de regler som gjelder i USA (tilsvarende P&T i Norge).

Problemene ble forutsett 10. juni - i Danmark
En professor i Danmark forutså antenneproblemene lenge før telefonen ble sluppet, etter at han hadde sett designet på telefonen presentert av Steve Jobs under WWDC 7. juni i år:


10. juni var det en artikkel i Comon.dk hvor det utvendige antennedesignet ble omtalt og hvor bla følgende ble uttalt:

"Professor ved Ålborg Universitet Gert Frølund Pedersen har tidligere overfor ComON forklaret, at den udvendige antenne, som man kun vanskeligt kan undgå at røre, når man holder en iPhone 4 i hånden, udgør et mindre effektivt antennedesign, der koster relativt mere ydelse og energi end et mere effektivt design med indvendig antenne ville kræve."


Nå har fløyta fått en litt annen tone, emailen var falsk, og Apple har gått til ansettelse av flere (de hadde jo selvsagt noen fra før av) antenne ingeniører for å se om det er noe de kan gjøre med saken. I tillegg har Apple også sagt at problemet kan løses med en iOS-oppdatering og at problemet egentlig ikke skyldes antennen rent design-messig, men at signalstyrken som vises i displayet har vært for optimistisk...

Viktige linker:

Har du problemer med din SmartTelefon?
Hold godt rundt hele telefonen, eller se hvordan du må holde den for at antennesignalet reduseres.
Det er ikke dermed sagt at Apple ikke har gjort noe feil - designet er det kanskje noe å utsette på, kanskje programvaren kan fikse på en del av problemet, men det er iallefall ÅPENBART at Apple ikke er alene om det her - de er bare satt i et ekstremt fokus :)

iPhone brukere betaler for sine Apps - kanskje derfor det finnes 4x så mange utviklere også - sammenlignet med Android....

I følge appstorehq.com så er det kun 1,412 utviklere som BÅDE lager apps til Apple's iOS og Android.
Samtidig ser vi at så mange som 43,185 utviklere lager apps til iOS, mens på Android plattformen finner vi 10,199 utviklere.

En av årsakene er selvsagt at Apple har vært lengst ute av de to med en AppStore, men en annen intr observasjon gjort er at iPhone brukere stort sett KJØPER apps (hele 80% av alle apps betaler man for), mens de fleste apps til Android er gratis (bortimot 80%).... for utviklere blir det valget mellom å TJENE penger på det man driver med, eller ikke....

Det som kanskje er mest intr her er at en rekke av de store selskapene som Capcom Mobile, Gameloft, Facebook og Amazon produserer til begge plattformer, men at de samme selskapene utvikler langt flere apps til iOS enn til Android:

  • Capcom Mobile - 27 til iOS, mens kun 4 til Android
  • Gameloft - 136 apps til iOS, mens kun 12 til Android
  • Amazon.com - 2 til hver av OS-platformene
Det analysen har konkludert med, etter å ha gjennomgått utviklerlisten er at 
  • de store utviklerhusene som produserer mange titler, lager flest til iOS, og få til Android, mens
  • mindre hus har et mer balansert forhold mellom iOS og Android
I dag teller jeg 227,402 tilgjengelige iPhone apps og 13,270 tilgjengelige apps til iPad.

SalgsWeekend på VELDIG MANGE gode iPhone & iPad titler!


Det er sommer og sol ute - og da er det sikkert færre som bruker like mye tid på å spille på sin iPad eller iPhone...nettopp derfor kjører en rekke utviklere ut sine titler på salg, og denne helgen er litt mer spesiell enn alle andre, da det er nasjonaldag i USA i helgen, med Memorial Day på mandag 5. juli.

Og for første gang - som jeg kan huske - er det nå også mange gode tilbud på iPad applikasjoner og spill.

Her har du go'lista di for helgen - mange penger å spare her:

iPad:

iPhone & iPod Touch:

torsdag 1. juli 2010

Sjekk ut den offisielle Facebook traileren her!

Kommer til høsten!

Filmen om Mark Zuckerberg og veien fra Harward frem til Facebook og 500 millioner venner!


Top 10 iPhone apps juni 2010


Så var vi ferdig med juni da, og da er det vel på sin plass med en Top10 iPhone liste igjen da.
Så lenge iPad fortsatt ikke har kommet til Norge, begrenser jeg meg til iPhone (selv om jeg har mange gode tips til iPad også...kanskje det kommer)

Jeg har i skrivende stund over 200 apps på mine iEnheter, og mine Top10 varerier utifra jobb, privat, nye programmer, interesser og årstider ....så here-goes:


  1. TripIt - de fleste av oss skal på ferie i sommer, og da er det greit å ha alt av reiseinformasjon lagret enkelt tilgjengelig på din iPhone - flytider, hotel, kart, informasjon, med mer
  2. Dropbox - stikker du på ferie er det greit å ha tilgang til de viktigste dokumentene dine - bilder etc, alt på ett sted - med 2Gig lagringsplass!
  3. TeamViewer - lar du din PC eller Mac stå påslått mens du er på ferie kan du feks bruke TeamViewer til å få tilgang til den, overføre nye filer, musikk, filmer, med mer via TeamViewer til din Dropbox konto for å spille av på din iPhone, iPod Touch eller iPad
  4. Gowalla - Det kan kanskje være litt narssisistik (og kanskje dumt ovenfor potensielle kriminelle) å flagge til en hver tid hvor du befinner deg, men du bestemmer selv dine venner på denne fantastiske gode Social Media appen som lar deg sjekke inn på nye lokasjoner, poste bilder, tips, etc - som kan enkelt deles med dine Gowalla venner - eller på Facebook & Twitter!
  5. RealRadios - vi nordmenn er svake mennesker. Vi liker å lese norske aviser på ferie, se på bilder når vi skal kjøpe mat på restaurant, og veldig mange liker å få med seg norsk radio også - RealRadios er den beste radio appen jeg har testet - og er følgelig med på min Top10 liste denne gangen også!
  6. AppAdvice - Dette er den beste måten å få med seg nye apps på (til og med bedre enn DigStil, he, he)... I motsetning til Top25 listene til App Store, så er denne sortert på sjanger, inneholder mange Apple nyheter og reviews - og er alt i alt mye mer til å stole på enn Apples egen liste.. Når du sitter i skyggen en ettermiddag, eller det regner ute og du kjeder deg, er det lett å svi av noen timer på AppAdvice!
  7. ZenBound - Første spillet på listen her, og dette er ikke hvilket som helst spill. Her bruker du både hode, list og ikke minst iPhonen's akselerometer til å binde et tau rundt et objekt for å få det malt (av alle ting) ... Du spiller mot tiden og lengden av tau du har tilgjengelig. Jeg kan love deg et spilt du ikke har sett maken til!
  8. PicasaFoto - Jeg bruker PicasaWeb til å dele mine bilder og Picasa på min Mac for å laste opp fra kamera, men det kan du nå også bruke PicasaFoto til - rett fra din iPhone kan du nå laste opp bildene du tar på ferien din - lage nye mapper, sette navn, tagge, skrive beskrivelse med mer...
  9. AutoStitch - Det beste kameraet er det du har med deg, og iPhone-kameraet duger i mange tilfeller mer enn nok. Vil du derimot ta større bilder, panorama bilder osv er AutoStitch det beste programmet for deg. Ta inntil 24 bilder og sett de sammen - automatisk. Med crop-funksjon og direkte opplastning til Facebook også!
  10. Camera+ - Dette programmet gjør alt du har lyst til av redigering, tilpasning, lyssetting, crossover, cropping, rotering, ALT rett og slett. Fra programmet kan du laste opp bildet til Facebook, Twitter og Flickr også. Et must om du har planer å ta mange gode bilder med iPhone'n din i sommer!
Jeg kommer selvsagt til å bruke et tonnevis med andre Apps i sommer også, som feks Facebook, GetGlue, BlogPress, Spotify, Hipstamatic, LinkedIn, Mashable, NewsDesk, Twitterific, Shazam, DoodleJump, Need for Speed Undercover, Angry Birds, AppBox Pro, Real Racing med flere.


God sommer!!!

Forslag til Apps jeg bare MÅ teste - så si ifra da - Det finnes i dag over 226,000 apps til iEnhetene mine, så det er helt sikkert MANGE utrolig gode apps jeg ikke har testet ennå ---- eller lekt meg med :)

Cisco Flip HD-kamera integreres mot iPhone FaceTime



Første gangen jeg leste om WiFi til Ciscos Flip kameraer var i november 2009, og under Ciscos Live 2010 konferanse i Las Vegas kunne sVP Martin de Beer bekrefte at
  • han gledet seg til jul
  • at Cisco ikke brukte 590 millioner dollar på et rent HD kamera, og
  • at han veldig gjerne kunne tenke seg å se Flip kamera integreres mot Apples FaceTime video-telefoni tjeneste!
Jeg var personlig sikker på at Flip'en som sådan var død egentlig, som en konsekvens (og kanskje en avtale mellom Apple og Cisco knyttet til feks iOS-navnedelingen og pushing av HD video....) I den grad Flip'en IKKE var død så trodde jeg kanskje teknologien som sådan hadde stått opp fra de døde i form av Cisco Cius Android-tablet, men skal vi tro Cisco så kan det se ut som om det er nye modeller på gang her... Skal enheten kjøre WiFi, så må den jo også utstyres med mer programvare - er det da tenkelig at Cisco også her vil gå med Android, eller blir det en enklere Linux variant - og i så tilfelle er det kult (og trøstende) at Apple faktisk har tenkt å åpne opp FaceTime for andre enn bare iPhone4-til-iPhone4 brukere (hvis det her er sant vel og merke)...

Cisco jobber også med en egen video klient til iPhone som skal legges ut på AppStore, samt en egen "media-engine" som skal kunne konvertere alt av video til å tilpasses enheten den skal vises på - feks å konvertere "on-the-go" Flash innhold til å vises på en iPad...For Cisco vil dette være særdeles positivt med tanke på undervisning og utdanning da nesten alt av online utdanningstjenester Cisco har i dag er basert på Flash - og fordelene med å få løftet dette over på iPads og andre plattformer for undervisning uansett hvor du er, når du vil bli undervist, og på hvilken enhet du bruker er mange og store!



iPhone kommer ikke til Norge 23 juli!

Det er flere grunner til at jeg IKKE tror på julenissen - og av flere grunner tror jeg heller ikke på at iPhone kommer til Norge 23. juli som tidligere annonsert .... eller ryktet om:

  1. Apple selv vil IKKE bekrefte en dato (man kan jo spørre hvorfor!)
  2. Det er sålangt 3 ukers leveringstid i samtlige land som HAR fått iPhone
    • England
    • Frankrike
    • Tyskland
    • Ikke minst USA også opererer med 3 ukers leveringstid nå!
  3. Det ble solgt 1,7 millioner iPhones på 3 dager - MYE mer enn hva Apple hadde estimert - og produsert for!
  4. Produktproblemer - både med iOS4 og telefonen i seg selv!
  5. Den ene etter den andre saksøker Apple om dagen, pga dårlig dekning/antenne - som feks du kan lese i The Technology Chronicles Her går søksmålet bla ut på uaktsomhet, brudd på garanti, villedende handelspraksis, svindel og uriktig fremstilling over iPhone 4 antenneproblematikken.
Når først denne ballen her har begynt å rulle, så vil den rulle raskt og bli større og større også - TØRR rett og slett Apple å shippe ut potensielle rettsaks-telefoner rundt i hele verden før alt er rettet opp i .... jeg tror ikke det iallefall!

30% rabatt på iPhone, iPod og iPad utstyr til DigStil lesere!

Nå som sommern er rett rundt hjørnet - og for noen allerede startet (tipper jeg) kan jeg glede dere med at nettstedet www.Kroppskunst.no har laget en egen priskampanje for DigStil lesere på hele 30%!


Prosentrabatten gjelder kun på produkter som ikke allerede er rabattert med nærmere 50%, så her er det VIRKELIG mye penger å spare (ikke tjene) på å kjøpe seg nye covere, skjermbeskyttere, bagger og kabler til iPhone 2G, 3G, 3Gs, 4, iPod - og ikke minst alt av iPad utstyr:


Sjekk ut selv på www.kroppskunst.no og bruk Digstil-2010 som rabattkode når du skal legge inn ordren.